/* */ /**/

Αποστολέας Θέμα: Αξιόλογα βιβλία pdf  (Αναγνώστηκε 1455 φορές)

Βέλγος

• Administrator
  • Sr. Member
Αξιόλογα βιβλία pdf
« στις: Μαΐου 26, 2021, 21:05 »

Δενυπαρχειβελγιο

• Jr. Member
  • **
Απ: Αξιόλογα βιβλία pdf
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 26, 2021, 23:33 »
Τα καλα βιβλια δεν ειναι δωρεαν σε πιντιεφ συνηθως :)

Ξεκινω με κατι που δεν ειναι ακριβως βιβλιο. Ειναι η αναλυση της πτωχευμενης λιμαν με ολες τις σημαντικες αποφασεις, τα λαθη, τις παραληψεις, τα συστηματα κλπ.
https://jenner.com/lehman

Δενυπαρχειβελγιο

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 26, 2021, 23:40 »

Δενυπαρχειβελγιο

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 28, 2021, 13:41 »
Ωραιος ο μπροουκ,
Αζφαρθνταμονταραν μεγαλος δασκαλος, προτεινω κι εγω
Τα 3 επομενα τα κατεβασα και μπαινουν στην ουρα για διαβασμα- πρωτο το κρεντιτ ρισκ που χω μεσανυχτα (αν και πιθανολογω το ιδιο και πολλοι "επαγγελματιες")
Θες να τσεκαρεις τα 3 τελευταια λινκ- δε φαινεται να οδηγουν σε δωρεαν ολοκληρα βιβλια

brokeconomist

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 28, 2021, 13:56 »
Κάποια είναι τα  sites των συγγραφέων (π.χ. jean dermine, Simmon Benninga, Θεός σχωρέστον αυτόν).

Αν δεν τα βρεις στο .net (και τα θες εσύ ή άλλος όποιος), θα τα ανεβάσω στο mediafire να τα πάρεις από εκεί. Πάντως κυκλοφορούν, θα τα βρεις εύκολα μαζί με τα αρχεία τους.

Στου Benninga του συγχωρεμένου,θα βρεις και αυτό που σε απασχολεί με τις ασφαλιστικές. Το site το τρέχουν οι μαθητές του (βοηθοί του) πλέον. Δύσκολο θέμα όμως, το ίδιο και για τις τράπεζες, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία.

Ψάξε και για του Winston (financial modeling), αυτό το έχω μόνο σε ένχαρτη μορφή και είναι 20ετίας και βάλε, αλλά αξίζει, ειδικά να μπορείς να βρεις το @risk

Καλό διάβασμα.

Υ.Γ. Αυτό που ανέφερες είναι "πειραματικό μοντέλο", δεν ξέρω αν "δουλεύει" στην Ελλάδα.

Αυτό εδώ όμως:

https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/JRF-11-2016-0142/full/html

κατά τη γνώμη μου, δουλεύει.

Πολλά είπα, κούρασα, χαιρετώ.

Δενυπαρχειβελγιο

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 28, 2021, 14:34 »
To @risk μου το χαν δωσει, στο πανεπιστημιο νομιζω αλλα μοντε καρλο γραφω και μονος μου :)
Το λινκ του μπρουξ φτιαξε εχει κοπει στη μεση και αν το πατησεις σου βγαζει ερρορ, αλλα αν το αντιγραψεις σε παει σε ολοκληρο το βιβλιο
καθολου δεν κουρασες, τα βιβλια σου θα μας κουρασουν :D

Βέλγος

• Administrator
  • Sr. Member

Δενυπαρχειβελγιο

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 28, 2021, 16:43 »
Εξαιρετικος ο νασιμ κι ας εχει κοντρα με τον αλλο αγαπημενο νειτ σιλβερ :)

brokeconomist

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 28, 2021, 17:09 »
Το άλλαξα δεν ξέρω αν δουλεύει τώρα. Καλή είναι η 4η έκδοση του βιβλίου μαζί την python, αλλά εγώ το μόνο που κατάφερα εκεί, ήταν να γράψω "Hello World". Μετά τα παράτησα. Όχι ότι τα καταφέρνω με άλλες γλώσσες δηλαδή, αλλά πλέον δεν μου χρειάζεται κιόλας.

Nexus-9

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 10, 2022, 12:59 »
Λοιπόν δεν είναι ακριβώς βιβλίο αλλά να το αφήσω εδώ. Το τελευταίο ρεπόρτ του Zoltan Pozsar, "war and interest rates". Ο Pozsar δεν ξέρω αν έχει βγάλει πολλά χρήματα από τις αγορές αλλά σίγουρα θα βγάλει πάρα πολλά χρήματα πουλώντας βιβλία γιατί είναι τρομερός γραφιάς (ενδεχομένως και καταλαμβάνοντας μια καλή θέση σε κάποια Κεντρική Τράπεζα ή διεθνή οργανισμό σε καμιά εικοσαετία, αν έχει και τους κατάλληλους φίλους).

Παλιότερα πρόσφατα γραπτά του που μπορείτε να ψάξετε αν σας άρεσε:
- Ride of the “Volkyries”
- Bretton Woods III

Nexus-9

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 26, 2022, 02:42 »
Νέος Ζόλταν: "War and Industrial Policy"

(μπορούμε να έχουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ χωρίς να πέσει πιστολιά στην Ε.Ε.; )

Nexus-9

• Sr. Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 19, 2022, 15:23 »
GS Macro Outlook 2023

https://www.goldmansachs.com/insights/pages/gs-research/macro-outlook-2023-this-cycle-is-different/report.pdf

Παράθεση
In contrast to the US, the Euro area and the UK are probably in recession. The reason for this is the much bigger and more drawn-out increase in household energy bills, which should boost headline inflation to peaks of 12% in the Euro area and 11% in the UK, far higher than in the US

Παράθεση
Given reduced risks of a deep downturn and persistent inflation, we now expect hikes through May with a 3% ECB peak

Αξίζει ένα σκανάρισμα.

Nexus-9

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 24, 2023, 22:13 »
Δεν είναι ακριβώς βιβλίο - ένα ωραίο podcast που ακούω αυτές τις ημέρες είναι το "βαβελ" του οικονομικού ταχυδρόμου με χαλαρές συζητήσεις με παράγοντες της οικονομίας:

https://www.ot.gr/tag/vavel/

Nexus-9

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 21, 2023, 21:45 »
Όχι βιβλίο αλλά, ελλείψει καταλληλότερου χώρου το αφήνω εδώ. Αν είστε τζάνκι με τα πολιτικά, η τρέχουσα προεκλογική περίοδος είναι κατά τη γνώμη μου απογοητευτική καθώς κανείς δεν ασχολείται με την πολιτική, αλλά αυτό το βίντεο αποζημιώνει. Κανένα house of cards (βλ. "σενάριο Αλιβιζάτου", https://www.insider.gr/stiles/inside-out/272028/senario-alibizatoy-gia-kybernisi-anohis-120-boyleyton-kai-apli-analogiki)