General Category > Θεμελιώδης Ανάλυση

Πρέμια PREMIA ΠΑΣΑΛ Pasal development

<< < (33/35) > >>

santeos:
Υπερ το δεον συντηρητικη !!!
Ειχα αγορασει 5000 τεμ στις 15.09.22 και καταφερα να την ξεφορτωθω "κυριολεκτικα" στις 03.07.23 με κερδη 100e.
Λησμονησα να αναφερω οτι η αγορα εγινε στα 1,185...και τοτε υπηρχαν πολυ καλες ειδησεις αλλα το χαρτι δεν ...εφευγε!!!
Ευχομαι ολοψυχα να σου βγει η ΕΠΙΛΟΓΗ.

Doc:
San έχεις δίκιο!

Και εγώ το λέω ότι είναι δεύτερη φορά που συναντιέμαι με τη μτχ, και στην πρώτη έφυγα (από τύχη ίσως) με κέρδη 20%.

Επίσης έχει "κάψει" αρκετούς, η μτχ κάποτε έγραφε και 1,7 με την ΑΜΚ να γίνεται στα 1,44. Δηλαδή και όσοι μπήκαν στην ΑΜΚ βγαίνουν χαμένοι μέχρι στιγμής, που αν το σκεφτούμε είναι λογικό δεδομένου ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα, ακόμα και αν είναι καλές, αργούν να δείξουν δύναμη. Επίσης μετά την ΑΜΚ και την έκδοση του ομολογιακού που έκανε η ΠΡΕΜΙΑ, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα λεφτά αυτά να "καούν" σε άχρηστες επενδύσεις όπως έγινε με την πάλαι πότε κραταιά ΜΙΓ. Αυτό το κοστολογεί η αγορά με discount.

Επιπλέον οι ΑΕΕΑΠ έχουν ένα "πρόβλημα": γράφουν κέρδη από αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων και κέρδη από ενοίκια/πωλήσεις.

Τα πρώτα είναι fugazi, "ψεύτικα" σε ένα βαθμό. Οι περισσότεροι (και εγώ μέσα σε αυτούς) ενδιαφέρονται για το ετήσιο cash flow.  To book value που πολλοί αναπαράγουν ΔΕΝ λέει πολλά και ΔΕΝ είναι τόσο σημαντικό (κατά τη γνώμη μου). Το cash flow μιλάει. Και για να το πω πιο λιανά, ας πούμε ότι αποφασίζω να φτιάξω μια καφετέρια σε μια βουνοκορφή που δεν την επισκέπτεται σχεδόν κανείς. Αγοράζω τα πιο σπέσιαλ μηχανήματα και κάνω την πιο σπέσιαλ διακόσμηση και επενδύω 1 εκ. Αυτό μπορεί να στείλει το book value της επιχείρησης στο 1 εκ., η επιχείρηση όμως αξίζει 1 εκ.; Θα πουλήσω ποτέ τόσα ώστε να κάνω απόσβεση; Η στο τέλος θα τρώω από τα έτοιμα; Αν από την άλλη την πουλήσω θα πάρω 1 εκ. από τον αγοραστή; Αυτά φοβάται η αγορά όταν βλέπει "γεμάτα ταμεία" και εξαγορές που ακόμα δεν ξέρει τι θα γίνουν. Όμως τώρα αρχίζει και φαίνεται ότι η ΠΡΕΜΙΑ αξιοποιεί με κάποια ευστροφία τη ρευστότητα.

Επίσης η ΠΡΕΜΙΑ μέχρι πρότεινος δεν είχε καλό cash flow. Συγκεκριμένα το FFO (Funds from Operations) πέρσι ήταν στα 4 εκ., από τα οποία μοίρασε τα δύο (υποχρέωση ώς ΑΕΕΑΠ). Αυτό έδωσε ένα πενιχρό μέρισμα 2 λεπτών (<2% μερ. απόδοση), σε σύγκριση με την ΜΠΡΙΚ που έδωσε 10 (5% μερ. απόδοση). Γνώμη μου είναι ότι η αγορά είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, δεν είναι χαζή, και αυτά τα βλέπει. Τα κέρδη από αναπροσαρμογή αξίας (δηλ. ήρθε ένας εκτιμητής και είπε το τάδε οικόπεδο δεν αξίζει 1 εκ. αλλά αξίζει 1μιση) δεν είναι και τόσο πραγματικά. Ευελπιστώ ότι το cash flow της εταιρείας σιγά σιγά θα φτιάξει με βάσει αυτά που ανέλυσα παραπάνω. Οπότε όπου βλέπω κάτι βάζω και τον οβολό μου. Αλλά προφανώς τα "κάλλη", αν υπάρχουν, δε θα φανούν τόσο γρήγορα όπως με την ΑΡΑΙΓ π.χ., εκτιμώ ότι θα δοκιμαστεί η υπομονή μου (τυχαία λέγεται αρετή;). Γι'αυτό όμως και η θέση είναι μικρή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα "άλογα". Όσο καλύτερη διασπορά έχουμε, τόσο λιγότερο ευαίσθητη ψυχολογία και "ελαφρύ χέρι" διαθέτουμε.

Τι να πω, ελπίζω να είμαστε εδώ γύρω όλοι να τα ξαναπούμε!! Έτσι και αλλιώς και οι ήττες στο πρόγραμμα (πρέπει να) είναι! Ευκαιρίες εκμάθησης!

ΥΓ. Και το βασικό, σε ανοδική αγορά όλοι νιώθουν Buffett γιατί όλα ανεβαίνουν 🤪

Τυφών:
ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πώληση ακινήτου στην περιοχή Βοτανικού Αττικής έναντι τιμήματος € 5,5 εκ.

nikdan:
Σήμερα έβαλα κ μια ανάρτηση για την εταιρεία.
Πλέον είναι στην λίστα παρακολούθησης μου αλλά για την ώρα δεν έχω μετοχές της.

Τυφών:
Για ρίξε την
... και κοίτα πάλι στο "ξεκατίνιασμα"

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση