Ένα γενικότερο σχολιασμό για ΤΙΤΑΝΑ. Πρόσφατό μου απόκτημα.
Τοποθετημένος στα 13,76 προ διμήνου περίπου, με δυνατότητα αύξησης αν την πιέσουν τα μεγάλα παιδιά (ανεβήκαμε στο 16...πέσαμε προχθές...ετοιμάστηκα ψυχολογικά για βολές αν την έριχναν και άλλο...αλλά δε χρειάστηκε προς το παρόν).
Στις αρχές του 2022 ροκανίστηκαν τα κέρδη από το ενεργειακό κόστος.
Έκανε ένα καλό 3ο τρίμηνο, και ένα τουρμπισμένο 4ο τρίμηνο.
Το P-E (χρήση 2022) σε αυτές τις τιμές το υπολογίζω κάτω του 10, μένει να δούμε στα ετήσια.
Η εταιρεία είχε προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων για να καλύψει το ενεργειακό κόστος του πρώτου 6μήνου του 2022.
Όμως το ενεργειακό κόστος έχει πέσει απότομα το τελευταίο διάστημα, και παραμένει χαμηλα, χώρια που ετοιμάζει συμφωνία με τη ΔΕΗ.
Τα τιμολόγια όμως παραμένουν ψηλά.
Τι σημαίνει αυτό για τα περιθώρια κέρδους, οεο?
Η συνέχεια στα αποτελέσματα 6μήνου...
(αν την έχει ψάξει κάποιος καλύτερα, ενδιαφέρον θα είχε να σχολιάσει αν μου έχει ξεφύγει κάτι στα αναφερόμενα)
Προοπτικές αρκετά υποσχόμενες.
Επενδύσεις σημαντικές, στροφή στην πράσινη ανάπτυξη (άρα αποφεύγουμε "green taxes" και αποκτάμε πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, χώρια που μειώνουμε και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα), μια σοβαρή πολυεθνική με ιστορία.
Σε αυτές τις τιμές, το downside risk το βρίσκω αρκετά χαμηλό (να κλείσει? δύσκολο-δανεισμό με σταθερό επιτόκιο έχει) σε σχέση με το upside (να γράψει δηλ. το 2 μπροστά...), και άρα οι πιθανότητες με το μέρος μας, λαμβάνοντας υπόψιν τα πιθανώς ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους. Έχουμε ταμείο ανάκαμψης στην Ελλάδα, πακέτο Biden στο Αμέρικα, πιθανή αύξηση ζήτησης (ζήτηση είπα, κατά πόσο θα μεταφραστεί σε κέρδη δεν ξέρω) στην Τουρκία.
Αν κάποιος έχει διαφορετική οπτική, θα χαρώ να τον ακούσω!