General Category > Θεμελιώδης Ανάλυση
Τράπεζες
brokeconomist:
Οι τράπεζες ξανά στο επίκεντρο μετά από πολλά χρόνια και πολλές απογοητεύσεις. Σήμερα (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές), αναμένεται η απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς.
Τους επόμενους μήνες, αναμένεται η ολοκλήρωση συναλλαγών που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ή πρόσφατα ανακοινωθεί για την μείωση τον κόκκινων δανείων.
Ο κλάδος μπαίνει σιγά σιγά σε νέα φάση μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας.
Προσωπικά μου αρέσει η Alpha και η Eurobank. Για την Πειραιώς νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα με την αύξηση (να δούμε και τι θα γίνει τελικά σήμερα), ενώ για την Εθνική είμαι ουδέτερος έως λίγο αρνητικός.
Ειδικά μετά την δημοσίευση του τιμήματος για την ασφαλιστική, αλλά και το γεγονός τι η κερδοφορία της στηρίζεται σε ανταλλαγή ομολόγων.
Εδώ λοιπόν "ανεβάζω" ένα αρχείο της Alpha
https://www.mediafire.com/file/jnybq8dsgezu2s3/Alpha_Bank_2005-2020.xlsx/file
(το έχω "ανεβάσει" και αλλού πριν λίγες μέρες) και σταδιακά μόλις ανακοινωθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα και για τις υπόλοιπες, θα προσπαθήσω να "ανεβάσω" και αυτές.
Τυφών:
Καλά ... τι δουλειά είναι αυτή!!!
Συγχαρητήρια φίλε μου!
Επίσης συμφωνώ ότι είναι σε νέα φάση οι τράπεζες και μετά την "πονηρή" ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς ο κλάδος θα πάρει νέα ώθηση.
Προσωπικά όμως δεν "παντρεύομαι" ποτέ καμία τράπεζα κι ας μου έχουν δώσει πολλά χρήματα από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι τώρα ... όλες (εκτός την ΕΛΛ)!
Δενυπαρχειβελγιο:
Τρομερος ογκος δεδομενων, σιγουρα θα το χρησιμοποιησω και ευχαριστω ιδιαιτερα που το μοιραστηκες.
btw το username μου θυμιζει αυτον τον τυπο απο αλλο φορουμ
https://www.bogleheads.org/forum/viewtopic.php?t=5934
brokeconomist:
@τυφών, @Δενυπαρχειβελγιο,
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τα καλά σας λόγια.
@Δενυπαρχειβελγιο
Παρακαλώ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεις χρήσιμο το αρχείο. Δεν έχω καμία σχέση με τον τύπο, αλλά έχει ενδιαφέρον η συζήτηση που έχουν για την διαχείριση χαρτοφυλακίου, από το λίγο που είδα.
@όλους
Γενικά θεωρώ την προσπάθεια του «Βέλγου» αξιόλογη και σκέφτηκα να συνεισφέρω και εγώ σε ένα μικρό ποσοστό.
Βέλγος:
Πολύ ουσιαστική η συνεισφορά σου brokeconomist!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση