General Category > Θεμελιώδης Ανάλυση

Τράπεζες

<< < (2/218) > >>

ΝίκοςΤ:
@brokeconomist
Να είστε καλά,εξαίρετη δουλειά. Αναμενόμενη η εικόνα του 2015 σε όλα τα διαγράμματα.

brokeconomist:
Καλημέρα,

@NikosT

Ευχαριστώ πολύ.


@όλους

Να γράψω επί τη ευκαιρία και μερικά σχόλια - διευκρινήσεις για το αρχείο, αλλά και αυτά που πιθανώς θα ακολουθήσουν. Κάποια μέρη τους είναι στα Αγγλικά κάποια στα Ελληνικά.

Ο λόγος είναι ότι παλαιότερα τα αρχεία ήταν σε άλλη μορφή, δύσκολα επεξεργάσιμη, οπότε τα έβαζα από την Αγγλική έκδοση που ήταν πιο εύκολο και μερικά έμειναν έτσι, χωρίς μετάφραση.

Τα επόμενα αρχεία που πιθανόν να ακολουθήσουν δεν θα είναι αμιγώς συγκρίσιμα με αυτό της Alpha, δεδομένου ότι η κάθε τράπεζα ακολουθεί διαφορετική τακτική στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων. 

Έτσι για παράδειγμα η Eurobank, που όπως προείπα μου αρέσει, δεν είναι άμεσα συγκρίσιμη  με τις υπόλοιπες, μιας και τα αποτελέσματά της υπολείπονται σε κάποια σημεία σε πληροφόρηση σε σχέση με των άλλων τραπεζών.

Αντίθετα η Πειραιώς, συνεχίζει να δημοσιεύει τα αποτελέσματα και ειδικά τα δάνεια σε καθυστέρηση, και με τον προ του 2017 τρόπο παρουσίασης, δίνοντας την δυνατότητα συγκρίσεων σε μεγαλύτερες περιόδους.

Υπάρχουν και άλλες «ελλείψεις» γενικότερα στον τρόπο που οι τράπεζες παρουσιάζουν τα οικονομικά τους στοιχεία, για αυτό και το αρχείο περιορίζεται σε κάποιους βασικούς δείκτες.

Αγιαννης:
Χωρις σχόλιο

http://lobbystas.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b7/

Τυφών:
@ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ... από δημοσίευμα:
"Η εβδομάδα αυτή πάντως δικαιωματικά είναι της Τράπεζας Πειραιώς καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου. Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως η μετοχή θα διαπραγματευτεί για δύο ακόμη συνεδριάσεις και συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Στη συνέχεια η διαπραγμάτευση θα διακοπεί για να γίνει το reverse split (16,5 παλιές μετοχές προς μία νέα). Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά από όσους προτίθενται να αγοράσουν μέσω ΧΑ μετοχές στις δύο αυτές συνεδριάσεις, με την ελπίδα ότι θα συμμετέχουν στην προνομιακή κατανομή για τους παλιούς Έλληνες μετόχους. Και αυτό γιατί θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας η οποία και θα καθορίσει την ημερομηνία κατά την οποία ένας μέτοχος της Πειραιώς προσμετράται στους παλαιούς μετόχους. Δηλαδή, το ΔΣ έχει την ευχέρεια να ορίσει ότι παλαιοί μέτοχοι είναι -για παράδειγμα- όσοι αγόρασαν μετοχές έως και τις 14 Απριλίου. Με την ίδια όμως ευκολία, μπορεί να αποφασίσει ότι ως παλιοί μέτοχοι νοούνται όσοι ήταν στο μετοχολόγιο π.χ. στις 31 Μαρτίου ή στις 7 Απριλίου ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία επιλέξουν. Οπότε όσοι αγοράζουν μετοχές ή προτίθενται να το πράξουν σε αυτές τις συνεδριάσεις, αναλαμβάνουν τον κίνδυνο να μη συμμετάσχουν στην προνομιακή κατανομή και να υποστούν τη μείωση της αξίας των μετοχών τους, ανάλογα φυσικά με την ημερομηνία που θα καθορίσει το ΔΣ. Με βάση τα παραπάνω κι εφόσον οι σύμβουλοι δεν έχουν λάβει μέριμνα (το πιθανότερο) σήμερα θα είναι χρηματιστηριακά μια μάλλον δύσκολη ημέρα για τη μετοχή καθώς οι αγοραστές θα είναι (αρχικά τουλάχιστον) δυσεύρετοι".

brokeconomist:
Καλημέρα,

για την Πειραιώς λοιπόν,

Μικρή αύξηση στα έσοδα από τόκους (3,55%), που δεν βοήθησε ιδιαίτερα τα συνολικά έσοδα τα οποία και μειώθηκαν (-12,93%). Αιτία ότι πέρυσι υπήρξε η πώληση μιας θυγατρικής και τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τις μεγαλύτερες απομειώσεις της χρονιάς σε σχέση με την προηγούμενη, καταλήγουμε σε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα. 

Αυτά παρά το γεγονός ότι υπήρξε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων, ειδικά κατά το 4 τρίμηνο αλλά και πρόσβαση σε φθηνότερα κεφάλαια από την ΕΚΤ, από τις αρχές του δευτέρου τριμήνου του έτους λόγω covid.

Το αρχείο της είναι αυτό.
https://www.mediafire.com/file/rxvzz7q7ldqre65/Piraeus+Bank.xlsx/file

Ελπίζω όποιος το «κατεβάσει» να το βρει χρήσιμο. Έχει λιγότερες πληροφορίες από την Alpha, γιατί όπως είπα δεν με συγκινεί η συγκεκριμένη. Έχει όμως ένα χαρακτηριστικό, ότι η αγορά στο παρελθόν της έχει δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη από ότι αξίζει σε σχέση με τις άλλες, οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει «ράλι» μετά την αύξηση.

Για την αύξηση κεφαλαίου.

Θα χρειαστεί και άλλη όπως και αν την πουν και ουσιαστικά η απόφαση της ΓΣ την έχει προεξοφλήσει, αφού έχει δώσει εν λευκώ το δικαίωμα στο ΔΣ, να αποφασίσει αν χρειάζεται νέα αύξηση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.  Αν κατάλαβα λάθος, ή αν έχω οποιοδήποτε άλλο λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε.

Ένα αρχείο που είχα βάλει και αλλού όταν ανακοινώθηκε η αύξηση για να πειραματιστεί κανείς με τις παραμέτρους είναι αυτό:

https://www.mediafire.com/file/b6j9i5d9xr215nb/%25CE%2591%25CF%258D%25CE%25BE%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7_%25CE%259A%25CE%25B5%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585_%25CE%25A0%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B9%25CF%258E%25CF%2582.xlsx/file

Εύχομαι καλά κέρδη σε όσους έχουν ή σκοπεύουν να αγοράσουν την συγκεκριμένη μετοχή. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση