Εχω πει την αποψη μου οτι η κριση την οποια φαινεται να εντεινει και να τροφοδοτει η υπερδυναμη ειναι γιατι εκτιμα οτι θα αποβει εις βαρος της Ρωσσιας.διοτι εαν μεν μπουκαρει στην ουκρανια,τοτες θα υπστει τις βαρθτατες οικονομικες και πολιτικες συνεπειες που της φυλαει απο καιρο η Αμερικη ,με κυριο στοχο να εμποδισιε την ευρωπαικη προσεγγιση της Ρωσσιας στο ενεργειακο ,πολιτικο και οικονομικο επιπεδο .
Τουναντιον εαν δεν μπουκαρει τοτε θα ισχυριστει οπτι η σκληρη και ακαμτη θεση αντιμετωπισης της ειναι οαυτη που οδηγησε την ρωσσια σε υποχωρηση..
Φυσικα ολα αυτα γινονται χωρις η ιδια να ρισκαρει τιποτα ουσαστικο ισα ισα εξαγαγει αυτο το καιρο μεχρι και τον ενεργειακο ιδρωτα της με φουλ τις μηχανες και αναγκαζει την ευρωπη(το ψιμαδι της υποθεσης ολης) να ψαχνει εναγωνιως για ενεργειακους εναλλακτικους παροχους
Ιδού απο το κολπο
Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ξεκίνησε από το πρωί με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο BBC ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Βρετανία, Βαντίμ Πριστάικο, η χώρα του ενδέχεται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποφύγει έναν πόλεμο με τη Ρωσία. «Εκβιαζόμαστε και πιεζόμαστε να το πράξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη χώρα του, η οποία έλαβε το 2008 την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία.
Ήταν το έτος του πολέμου στη Γεωργία που οδήγησε στη απώλεια της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Ας περιμένουμε όμως πρώτα ώστε να διαπιστωθεί εάν την αναφορά του Ουκρανού πρεσβευτή τη συμμερίζονται στην Ουάσιγκτον και αλλού. Το ΝΑΤΟ δεν προσέτρεξε ποτέ να προστατεύσει τη Γεωργία, καθώς πολλοί πολίτες της έριξαν την ευθύνη του πολέμου στον τότε πρόεδρο της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Τον κατηγόρησαν ότι ξεκίνησε τον πόλεμο ευελπιστώντας να σύρει τη Ατλαντική Συμμαχία στο πλευρό του. Σε μια “σατανική” ομοιότητα με τη σημερινή συγκυρία, ξεκινούσαν τότε οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, πάλι στην Κίνα, με τους Japan Times να κάνουν λόγο για deja vu! Η Ρωσία περίμενε οχτώ ημέρες προτού εμπλακούν οι αεροπορικές της δυνάμεις και προελάσει ο στρατός της.
Η δήλωση του Ουκρανού πρεσβευτή δεν έμελλε να μακροημερεύσει. Προφανώς, υποχρεώθηκε να ανασκευάσει, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία έχει συνταγματική δέσμευση για την επιδίωξη ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι αλήθεια. Διότι το 2019 συμπεριλήφθηκε στο ουκρανικό Σύνταγμα σχετική πρόβλεψη για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δυστυχώς, όλες οι ενδείξεις δεν δικαιολογούν αισιοδοξία για αποκλιμάκωση.
Απο το slpress για όσους το ψάχνουν