/* */ /**/

Αποστολέας Θέμα: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)  (Αναγνώστηκε 3031 φορές)

Αγιαννης

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1721
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 26, 2021, 00:28 »
ΥΓ: Φυσικά δεν αναφέρομαι τόσο πολύ για τα Jumbo, αλλά υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες πληροφορικής οι οποίες δεν θα αντέξουν όλες ... όπως λέτε μικρή αγορά.

Αγαπητε Τυφώνα  οχι μονο αυτες αλλα γινετςι μια ανατροπή των πάντων..σε μια δεκαετία δε ξερω τι  και πως Θα υπαρχει απο τραπεζες .Μηπως λέω πολλα 10χρονια?

Τυφών

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4942
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 26, 2021, 00:56 »
Αγαπητε Τυφώνα  οχι μονο αυτες αλλα γινετςι μια ανατροπή των πάντων..σε μια δεκαετία δε ξερω τι  και πως Θα υπαρχει απο τραπεζες .Μηπως λέω πολλα 10χρονια?
Αγειά σου Αγιάννη! Ανατροπή των πάντων ... οικονομικός πόλεμος ... 4η βιομηχανική επανάσταση = τεχνολογική επανάσταση. Τα φυσικά καταστήματα θα καταλάβουν τους "όλμους" μόλις ανοίξουν ... στο πρώτο 3μηνο με 6μηνο. Ο ιός είναι η συγκάλυψη και τα ΜΜΕ ο δάσκαλος.
Πολλά είπα ... δεν λέω άλλα ... δεν είναι σωστό.

Σε εμάς τώρα ... το ανθρώπινο ο είδος έχει την ικανότητα να επιβιώνει ... και βιολογικά και οικονομικά ... οι πιο έξυπνοι όμως, διορατικοί, με αντίληψη και πλάτους μυαλού ... κι εμείς εδώ καλούμεθα όχι μόνο να επιβιώσουμε οικονομικά, αλλά και να τα κονομήσουμε. Σε κάθε αλλαγή εποχής οι ευκαιρίες μεγάλες.

@Τράπεζες: Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις τράπεζες, απλά ξέρω ότι τους έχω πάρει πολλά λεφτά και θα πάρω κι άλλα. Ποτέ δεν επενδύω σε τράπεζες ... μόνο βραχυπρόθεσμες μέχρι μεσοπρόθεσμες κινήσεις, αφού έχω δικό μου τρόπο να διαβάζω την ΤΑ ... σχεδόν αλάνθαστο.

Βέλγος

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 369
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 02, 2021, 05:25 »
Τα ΙΔΙΑ ακριβώς με τον Βακάκη, περί πληθωρισμού και αυξήσεων, λέει και ο Μπάφετ...
https://finance.yahoo.com/news/warren-buffett-we-are-seeing-substantial-inflation-and-are-raising-prices-220539307.html

Βέλγος

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 369
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 10, 2021, 14:56 »
Χιππυ,
Είχες πει για 15,2-15,3 τιμή εισόδου.
Όποιος "χώθηκε" την Παρασκευή στα 15,2 σήμερα έχει ένα χαλαρό +5%

Τα νέα είναι μάλλον καλά. Οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 καταγράφουν αύξηση κατά +24% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2020

Βέλγος

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 369
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 16, 2021, 12:01 »
Έξαλος ο Βακκάκης με τον δεκαπλασιασμό των ναύλων. μίλησε για καρτέλ και πιθανότητα γιγαντοπληθωρισμού.

Για κλυδωνισμούς τεραστίων διαστάσεων από τις ανατιμήσεις στις αγορές πρώτων υλών και στις διεθνείς μεταφορές, μιλά ο Απ. Βακάκης. Κάνουν λάθος οι κεντρικές τράπεζες. Φρενάρει το άνοιγμα των νέων καταστημάτων της αλυσίδας.

Το 2021 θα είναι άλλη μια χαμένη χρονιά και πιθανόν το ίδιο να συμβεί το 2022

“Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι σε διάλυση με αποτέλεσμα σοβαρότατες παρενέργειες”, ανέφερε εξηγώντας πως η ανατίμηση πρώτων υλών, είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσουν οι κεντρικές τράπεζες, οι οποίες εκτιμούν ότι το φαινόμενο είναι παροδικό. Ο ίδιος διαφωνεί. Παρατηρεί δε τον δεκαπλασιασμό του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων από την Ασία χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρες τις συνθήκες για να θεωρείται εφικτή ισορροπία και ομαλοποίηση της αγοράς σε σύντομο χρόνο μεταθέτοντας για τον Οκτώβριο μια πιο ασφαλή πρόβλεψη.

Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια που είχε συνάψει η εταιρεία για να διαχειριστεί το μεταφορικό κόστος δεν έχουν πλέον την ίδια διάρκεια, καθώς, όπως είπε ο κ. Βακάκης, παρά την προσπάθεια των εταιρειών logistics να τα τιμήσουν η συγκυρία δεν τις βοηθά. Επανέλαβε ότι “σε επίπεδο εταιρείας έχουμε σταματήσει να αγοράζουμε. Δεν θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε ένα κόστος στον τελικό καταναλωτή 100-500%”.

Μικτό ποσό 0,47 ευρώ ανά μετοχή, μέχρι τέλος Ιουλίου. Δηλαδή είναι ακριβώς ίσο με το μέρισμα που διανεμήθηκε για τη 12μηνη χρήση που έληξε την 30η Ιουνίου 2019.

Δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Capital.gr για το ύψος των αποθεμάτων που έχει σήμερα ο όμιλος και για πόσο διάστημα διαρκούν αυτά. Για το ποια είναι η μεσοσταθμική αύξηση των τιμών που έχει περάσει στο τελικό προϊόν, τι σκοπεύει να πράξει στην περίπτωση που οι εταιρείες logistics δεν τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχει υπογράψει και από ποιες χώρες και σε τι ποσοστό έχει αντικαταστήσει τις εισαγωγές της από την Κίνα και από ποιες χώρες.

Αντί απαντήσεων, επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων, ο κ. Βακάκης περιορίσθηκε να δηλώσει "δεν θα αποκαλύψω τη στρατηγική μου ούτε θα τη χαρίσω στους ανταγωνιστές μου.”

Υπό αυτές τις συνθήκες η διοίκηση του ομίλου Jumbo, προχωρά σε επαναξιολόγηση του πλάνου αγορών για τους επόμενους μήνες και του σχεδίου λειτουργίας νέων καταστημάτων, τουλάχιστον μέχρι να διαφανούν τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην τροφοδοτική αλυσίδα. Η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος στη Ρουμανία καθώς και το άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματος στην Ελλάδα, μετατίθενται για το 2022. Σήμερα, ο όμιλος διαθέτει 80 καταστήματα. Τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία, και 14 στη Ρουμανία, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, θα λειτουργήσει στην Craiova, στη Ρουμανία, ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα με τις αποθήκες (περίπου 24.500 τ.μ). AIAS12

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3974

Βέλγος

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 369
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 18, 2023, 13:20 »
Ναι, η Τζάμπο, έχει ανέβει πολύ και απότομα. Παρόλα αυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δεν υπόσχεται τρελά κέρδη σύντομα. Είναι όμως μια καλή ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Βέλγος

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 369
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 10, 2023, 08:30 »
2023
Tο best of της Γενικής Συνέλευσης.

Με την άνεση που του δίνει η μεγάλη επιτυχία και το πολύ χρήμα, ο Mr Jumbo μπορεί να λέει δημοσίως αυτά που σκέπτεται, χωρίς δισταγμούς. Απολαύστε τον:
Για πιθανή απόσυρση και διάδοχη κατάσταση
Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ. θα ήθελα να με αποσύρουν γιατί τους ζαλίζω αλλά δεν... Δεν ξέρω και τι να κάνω. Ίσως ανοίξω σουβλατζίδικο! Η υποχρέωσή μου είναι να δουλεύω. Θα αποφασίσει ο Θεός, δεν θα αποφασίσω εγώ να μην έρθω στην εργασία.

Για νέες αγορές στόχους
Κροατία και Σλοβενία είναι ενδιαφέρουσες χώρες, αλλά για τη νέα γενιά. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη Ρουμανία, εκεί θα έχουμε μεγάλο εύρος και βάθος επενδυτικό.

Για τιμές και καταναλωτή
Έχω πάντα την ισχυρή γνώμη ότι δεν υπάρχει βλάκας καταναλωτής. Έχει εκλείψει εδώ και πολύ καιρό. Άρα ο καταναλωτής ψηφίζει με λεφτά που έχει στην τσέπη του και κάνει επιλογές μεταξύ υπαρκτών εναλλακτικών.

Για άλλες χώρες/αγορές (Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο)
Το μήνυμα που παίρνω από εκεί, είναι ότι ναι, μιλάμε, πλακωνόμαστε, όμως δεν πειράζουμε το αμάξι που μας πάει στη δουλειά μας το πρωί… Εδώ έχουμε τόσο έντονο το συναίσθημα της εντάσεως που μπορεί να πειράξουμε και το αμάξι που μας πάει στη δουλειά μας και άρα να χρειαστεί να πάμε με τα πόδια. Άρα δεν ανησυχώ για τη Βουλγαρία, παρόλο που το εισόδημά τους είναι διαφορετικό από εδώ.

Για τα ακίνητα της Jumbo
Εχουμε αγοράσει πολλά ακίνητα. Ενα μέρος της επιτυχίας μας είναι ότι αγοράζουμε τα ακίνητά μας. Ισως τα 2/3 είναι ιδιόκτητα. Δεν το ξέρω, όσο περισσότερη πληροφόρηση δίνεις, περισσότερο μπερδεύεσαι. Τα λεφτά μάς ενδιαφέρουν. Πρόταση για ΑΕΕΑΠ Είμαι ενάντια σε αυτά. Είναι ενάντια στα συμφέροντα των μετόχων. Το Jumbo έχει αποτίμηση που στην πράξη είναι 3 φορές ο τζίρος της. Τι να σου κάνει τώρα το ακίνητο. Το θέμα είναι να διατηρήσεις στρατηγική με αποδόσεις αντίστοιχες του Jumbo. Τώρα να προσπαθείς να βγάλεις δυο σταγόνες παραπάνω είναι τρίχες. Γιατί αυτό σε αποπροσανατολίζει σαν διοίκηση. Δεν γίνεται αυτό χωρίς διατάραξη της προσοχής σου. Είπαμε, μία δουλειά, την κάνουμε μέτρια και κάθε χρόνο λίγο καλύτερα απ’ την προηγούμενη. Όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν και είναι φοβικά.

Για πιθανότητα εξαγορών
Ένας απ’ τους μεγαλύτερους εφιάλτες είναι να ονειρεύεσαι εξαγορές. Τέτοιο δεν θα ονειρευτώ ποτέ. Δεν αγοράζεις ποτέ. Έχεις αρκετά τα προβλήματα που και τζάμπα να μου δίνανε μια επιχείρηση θα έλεγα «γιατί μου τη δίνουν», άρα «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».

Bαζελίνη
Είμαστε καλύτερα απ’ τους άλλους. Ήμασταν πιο πονηροί απ’ τους άλλους. Όταν πέρυσι έλεγα πως δεν αγοράζουμε τίποτα που θεωρούμε ότι η σχέση τιμής - προσφοράς είναι δυσανάλογη με αυτά που μπορεί ο καταναλωτής. Κάποιοι τότε μου έκαναν εισηγήσεις άλλες… Αυτοί οι ίδιοι ψάχνουν τώρα για βαζελίνη. Αυτά είναι ωραία, αλλά στο τέλος σου μένει μια πίκρα και ένας πόνος!

Για Κίνα και Τουρκία
Οι χώρες που αντικατέστησαν το προϊόν από Κίνα ήταν ακριβότερες. Αυτός που αγόρασε από άλλες χώρες πρέπει πρώτα να το διώξει και μετά να δει εάν θα πάει ξανά η Κίνα. Η Κίνα παραμένει εργοστάσιο του κόσμου. Η Τουρκία έδωσε διέξοδο λόγω αδύναμης λίρας που είχε. Δεν θα το κάνει για πάντα. Βλέπουμε ότι η Τουρκία διολισθαίνει σε τεράστια ύφεση. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είναι θέμα χρόνου πριν μπει το ΔΝΤ και γίνει μπάχαλο. Εάν τρέχει ο πληθωρισμός με 100% τι συζητάμε. Μιλάμε για δύο οικονομίες, μία εσωτερική και μία εξαγωγική. Εγώ διαβάζω εισηγήσεις για επιστροφή στην Κίνα. Τελικά θα γίνει αυτό αλλά πιο αργά και νωχελικά, καθώς υπάρχουν αποθέματα.

Η Λαγκάρντ
Προσδοκούμε σε αποπληθωρισμό. Αρέσει δεν αρέσει στην αγορά θα αποπληθωριστεί διότι οι κεντρικές τράπεζες συνεχώς αυξάνουν τα επιτόκια. Η Λαγκάρντ που κάνει μανικιούρ, πεντικιούρ και μπικίνι… πάει πιο σιγά. Η Ευρώπη έχει λιγότερο σεβασμό στους κανόνες της αγοράς. Αφού το δολάριο αρχίζει να επανισχύεται σημαίνει ότι κάτι δεν κάνει καλά η Λαγκάρντ. Αυτό δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνει. Προσποιείται. Αυτοί κοιτάνε μην τους ξεφύγει το μισθολογικό κόστος διότι έτσι το προσωρινό θα γίνει μόνιμο και θα μπούμε σε σπιράλ πληθωρισμού.

Μισθοί
Αναπροσαρμογές μισθών κάναμε. Δεν θέλουμε όμως να τα λέμε. Κάναμε και το '22 και το '23. Τα κάνουμε σιωπηλά. Δυο πράγματα απεχθάνομαι: Το αυτονόητο δικαίωμα του εργαζομένου για αύξηση και να κάνεις κοινωνική προβολή με τα λεφτά των άλλων… δεν μ’ αρέσει αυτό που κάνουν πολλοί. Δίνουμε παραπάνω απ’ αυτά που μπορούμε; όχι. Εμείς όμως τα δίνουμε σιωπηλά. Αυτά που λένε περί σκλαβοπάζαρου, ότι παίρνουμε κόσμο στη γαλέρα και τον μαστιγώνουμε… είναι αστεία. Ο εργαζόμενος ξέρει τα δικαιώματά του, εάν βρίσκει καλύτερα φεύγει.

Περί πολιτικής
Δεν έχουμε πολιτική χροιά. Είμαι της άποψης ότι υπάρχει σωστό και λάθος. Τα δεξιά - αριστερά, ανέβα – κατέβα, δεν έχουν ουσία… Όσοι αντιληφθούν ότι υπάρχει μόνο σωστό και λάθος τότε αυτοί μπορούν να προχωρήσουν.

Μέτοχος: Τα σέβη μου, κ. Βακάκη
Βακάκης: Δεν είμαι παπάς, βρε… Άσε τα σέβη σου.

brokeconomist

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 499
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 10, 2023, 09:32 »
Ο τύπος απλά δεν παίζεται. Φαντάσου ότι μου το έλεγε ένας γιατρός (όχι εσύ Doc, άλλος), το '97. "Θα τους κλείσει όλους θα δεις", ήταν τα λόγια του. Προφητικά αποδείχθηκαν.

Καλημέρα σε όλους.

Βέλγος

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 369
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 13, 2023, 05:51 »
Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τον καταναλωτή. Και οι τιμές που οι καταναλωτές βλέπουν σήμερα δεν είναι βιώσιμες.

«No consumer, no party» ανέφερε ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος του Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου το 2023. Μαθηματικά είναι βέβαιο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια μη βιώσιμη κατάσταση είπε αναφερόμενος στις πληθωριστικές πιέσεις.

Πρόσθεσε δε ότι κάθε μέρος στην εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να προσπαθήσει  με κάθε τρόπο να κλείσει την ψαλίδα.

Είναι πολύ καθαρό ότι η στρατηγική του Jumbo να σέβεται τον καταναλωτή. Και «όποιο όφελος από την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας το επιστρέφουμε στον καταναλωτή».

Η αγορά περιμένει μια δικαιολογία για να αρχίσει τις διορθώσεις, ανέφερε σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω ακρίβειας. Επιστρατεύοντας μάλιστα τις χαρακτηριστικές ατάκες που συνηθίζει είπε ότι «έξω έχει ηλιοφάνεια».

Τα ισχυρά οικονομικά είναι πάντα εδώ και δεν έχουν να κάνουν με επέκταση και είναι ο μόνος τρόπος σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγορών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε τον εαυτό μας σε ακριβά project γιατί αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους».

Οι συνθήκες της αγοράς, αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον, συμφωνούμε όλοι ότι αυτό το πληθωριστικό περιβάλλον δεν είναι βιώσιμο.  Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου 200 εκατ. ευρώ είπε ότι  κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για άλλο δάνειο και η εταιρεία θα προχωρήσει χωρίς δανεισμό.

P.N.I.

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 97
Απ: Δηλώσεις Α. Βακάκη για JUMBO (ΜΠΕΛΑ)
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 05, 2023, 19:32 »
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2197551/vakakhs-erhetai-apoplhthorismos-stis-times.html

Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με τις εμπορικές πρακτικες του.. Ίσως και να σας είναι απεχθης η προωθητική και διαφημιστική του προσέγγιση... Ομως έχει ΑΠΟΨΗ που την τεκμηριωνει και 8 στις 10 φορές είναι ακριβής και σωστός...